MAIL ONS


06-34118126

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

 

Wat is Gengigel®

Gengigel® bevat hyaluronzuur - een natuurlijke stof die voorkomt in het bindweefsel van het lichaam. Als het wordt aangebracht op aangetast tandvlees gaat het de ontsteking tegen en stimuleert het de aanmaak van gezond nieuw weefsel.


Werking Gengigel

Na tandbederf is de meest voorkomende aandoening in de mond een ontsteking van het tandvlees en het parodontium (wortelvlies - het weefsel dat de tanden omgeeft en ondersteunt). De diagnose tandvleesaandoening wordt vaak niet vroeg genoeg gesteld omdat, in tegenstelling tot tandbederf, er niet vroeg kiespijn en andere pijn optreedt. Deskundigen in Nederland schatten dat 55% van de volwassenen aan een vorm van tandvleesontsteking lijdt, maar slechts 15% heeft serieuze klachten.

De diagnose
De eerste waarschuwingssignalen waarop u moet letten zijn:

 • Rood-blauwe vlekken aan de tandvleesranden 
 • Rood en gezwollen tandvlees 
 • Bloedend tandvlees 
 • Onprettige smaak en slechte adem 
 • Gevoeligheid van sommige tanden voor koude en warmte

De oplossing
Wat kun je doen om deze problemen te voorkomen: Grondig dagelijks reinigen en poetsen tussen de tanden, naast het normale tandenpoetsen Regelmatig en gericht aanbrengen van Gengigel® op het geïrriteerde tandvlees waar het gevoelig is voor ontsteking en letsel.

Gengigel® is ontworpen om u in een vroeg stadium te helpen bij het tegengaan en voorkomen van tandvleesaandoeningen. Gengigel® bevat 0,2% hyaluronzuur - een natuurlijke stof die voorkomt in het bindweefsel van het lichaam. Als het wordt aangebracht op aangetast tandvlees gaat het de ontsteking tegen en stimuleert het de aanmaak van gezond nieuw weefsel.

Verschillende klinische onderzoeken hebben aangetoond dat Gengigel® het weefselherstel kan versnellen en de ontsteking kan verminderen. Regelmatig gebruik van Gengigel®, als gel of als mondspoeling, in combinatie met regelmatig en grondig poetsen van het gebit zorgt voor het behoud van gezond tandvlees. Dit geldt zeker voor rokers, mensen met diabetes, zwangere vrouwen en vrouwen die orale voorbehoedsmiddelen gebruiken, bij wie tandvleesproblemen gemiddeld meer voorkomen. Gengigel® kent geen bijwerkingen of contra-indicaties, dus het is veilig voor zwangere vrouwen, mensen met diabetes en is geschikt voor jonge kinderen.

De voordelen van het gebruik van Gengigel®
Bij gebruik volgens de instructies beschermt Gengigel® tegen tandvleesontsteking (gingivitis), ontsteking van het slijmvlies in de mondholte (stomatitis) en ontsteking van het weefsel dat de tanden ondersteunt (parodontitis). Verbetert de resultaten van parodontale behandeling Verzorgt het tandvlees en bevordert het natuurlijke genezingsproces van gevoelig tandvlees en mondslijmvlies dat vatbaar is voor ontsteking en letsel, bijvoorbeeld na extracties of mondzweren.

Gengigel® kan worden gebruikt bij de behandeling van de volgende klachten:

 • Gingivitis: Ontsteking van het tandvlees. De symptomen zijn onder andere zwelling en pijnlijk tandvlees, bloedend tandvlees en slechte adem. 
 • Parodontitis: Als gingivitis niet behandeld wordt, ontwikkelt de aandoening verder tot parodontitis, waarbij de tanden en kiezen los gaan zitten en kunnen uitvallen. 
 • Lichen Planus: Eczeem in de mond. Kan erg pijnlijk en moeilijk te behandelen zijn. 
 • Mondzweertjes: Open zweertjes in de mond, deze kunnen variëren in grootte en in de tijd die nodig is om te genezen. 
 • Terugtrekkend tandvlees: Het tandvlees krimpt waardoor de wortel van tanden of kiezen bloot komt te liggen. Hierdoor kan gevoeligheid ontstaan. 
 • Algemene mondverzorging: Dient twee keer per dag plaats te vinden en bestaat uit het poetsen van tanden en kiezen, het gebruik van interdentale borsteltjes, floss of tandenstokers en spoelen met Gengigel® mondspoeling.

 

Gengigel® Baby

Hoewel het doorkomen van de tandjes een natuurlijk proces is, gaat het vaak gepaard met voor de baby vervelende klachten. In de regel dienen de eerste tandjes zich aan wanneer de baby 5 tot 6 maanden oud is, maar het kan ook wel een jaar of langer duren. Als eerste verschijnen dan de onderste twee snijtandjes.

De druk van de doorkomende tandjes op het tandvlees veroorzaakt pijn, bovendien kan de baby in deze periode ook gevoeliger zijn voor bijkomende ontstekingen en andere verschijnselen, zoals koorts, diarree, rode billetjes, luieruitslag, kwijlen en soms oorpijn. Hierdoor kan de baby rusteloos, zeurderig en huilerig worden.

Gengigel®Baby op het geïrriteerde tandvlees aangebracht kan de natuurlijke balans herstellen. De baby kan hier positief op reageren en de klachten kunnen afnemen.

Gebruiksaanwijzing:

 • Breng de gel op het tandvlees van de baby aan. 
 • Masseer dit voorzichtig in met een schone droge vinger. 
 • Regelmatig (3 tot 5 maal daags) herhalen tot de klachten verdwenen zijn.

Gengigel®Baby:

 • Verzacht de pijn 
 • Ondersteunt het natuurlijke genezingsproces
 • Bevat hyaluronzuur

Gengigel®Baby is vrij van:
Alcohol, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en suiker.

Gengigel® is een gepatenteerd product van Ricerfarma – Milan-Italy.